miercuri, 21 martie 2018

21 martie, Ziua Internațională a Poeziei la Palatul Copiilor


Elevii de la cercurile Cenaclu literar (coordonator prof. Alina Șandru) și Redacție presă radio TV (coordonator prof. Mihaela Buculei) s-au alăturat miercuri, 21 martie iubitorilor de poezie și au sărbătorit Ziua Internațională a Poeziei, declarată astfel de către UNESCO începând din anul 1999. Participanții au onorat poeții prin recitarea de versuri din opere alese, au discutat despre legătura dintre poezie și alte arte precum muzica, pictura, teatrul, dansul.
Poezia a reprezentat nucleul stabilit între sentimentele, trăirile, emoțiile celor prezenți și a transmis  tuturor valori ce au identificat spiritul creativ al minții umane. Elevilor li s-au prezentat câteva dintre cele mai frumoase definiții date de-a lungul timpului poeziei : Trandafirul ce crește în potir de aur, sufletul frumos- Mihai Eminescu, Arta de a pune în mișcare imaginația noastră cu ajutorul cuvintelor –Schopenhauer. Cuvântul devine putere, miracol sub pana poetului, care este după cum spunea un alt mare poet, Lucian Blaga mântuitor al cuvintelor. Elevii au fost provocați  să scrie câteva versuri iar la final au fost alese cele mai expresive, originale. Toți au fost răsplătiți cu dulciuri, aplauze, o cană de ceai aromat și aprecieri pe măsură.
Evenimentul   desfășurat s-a dorit a fi și a fost o reîntoarcere la frumos, la sensibilitate, suspendând  timpul pentru câteva clipe într-un univers al emoțiilor. 
prof. Alina Șandru, prof. Mihaela Buculei