vineri, 30 martie 2018

Textul jurnalistic versus textul literar

Miercuri, 28 martie, elevii de la cercurile Redacţie presă, radio/TV şi Cenaclu literar, coordonaţi de prof. Mihaela Buculei şi Alina Şandru, au efectuat o vizită la sediul redacţiei Crai Nou. Aici ei au întâlnit jurnalişti care le-au vorbit despre cea mai veche publicaţie din presa suceveană, dar şi despre ce reprezintă  un ziar pentru comunitate. Elevii au fost interesaţi să afle despre structura ziarului, despre rubricile permanente dar şi despre articolele care ocupă prima pagină a unei publicaţii. Gazde primitoare au fost jurnaliştii Daniela Biali şi Liviu Clement care le-au oferit copiilor toate informaţiile referitoare la ceea ce înseamnă ziarul tipărit dar şi despre ediţiile on-line ale acestuia.
Totodată s-a pus în discuţie şi diferenţa dintre textul jurnalistic şi cel literar, ştiut fiind faptul că textul literar este mai bogat în figuri de stil.
Copiii au vizitat redacţia iar la final au primit câte un ziar care cuprindea evenimente din ziua respectivă.
Pentru mulţi dintre copii vizita a fost un lucru inedit, aceştia călcând pentru prima dată pragul unui cotidian local.
Următoarea vizită propusă pentru după vacanţa de Paşte este programată în redacţia publicaţiei Monitorul care se bucură de un număr mare de cititori.
prof. Mihaela Buculei
prof. Alina Șandru