miercuri, 9 septembrie 2020

„Întoarceți-vă la lucrurile simple!”

Sud-coreeanul Kim Ung-Yong este omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ la ora actuală, fiind trecut în Guinness Book World of Records cu un IQ de 210 unități (fizicianul englez Stephen Hawking avea 160).

Asiaticul nostru a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv (japoneză, engleză, germană – pentru învăţarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil.

A fost ca student invitat la Universitatea de Fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când… s-a întors acasă, în Coreea de Sud.

Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat… asistent universitar la o facultate din provincie. Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii: „Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, dacă nu iubești și nu te iubește nimeni, nimic nu mai contează. Am fost sus, acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”.

Kim Ung Yong s-a născut pe 7 martie 1963 în oraşul Gangneung, din Coreea de Sud, în familia profesorului Kim Soo-Sun. La 6 luni a început să vorbească şi să înveţe cu uşurinţă japoneză, chineză, engleză şi germană. Când a împlinit 4 ani, ştia pe de rost circa 2.000 de cuvinte în engleză şi germană.

La 5 ani, Yong scrisese două volume de poezie şi eseuri în coreeană şi chineză. Tatăl său a solicitat să poată să se înscrie la liceu.

Realizările sale intelectuale au început să provoace curiozitatea jurnaliştilor, inclusiv a celor de la publicaţia «Look» care i-a dedicat un amplu articol.

Pe 2 noiembrie 1967, la vârsta de 5 ani, Kim Ung Yong a apărut la postul Fuji TV în Japonia și a uimit auditoriul, prin rezolvarea unor ecuații complicate. În timpul emisiunii, el a scris poezii în diferite limbi, inclusiv engleză, mandarină, spaniolă, vietnameză, tagalog, japoneză și coreeană.

La scurt timp, a fost introdus în Cartea Recordurilor cu cel mai înalt IQ, în valoare de 210.

A fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universităţii Hangyang, de la vârsta de 4 ani și până la 7 ani, când a ajuns în SUA, la NASA.

„Până la 18 ani mi-am dus viața ca o mașină – mă trezeam, rezolvam ecuația care îmi era atribuită zi de zi, mâncam, dormeam și așa mai departe. Altceva nu făceam, eram singur și nu aveam prieteni”

Sursa: Ziarul Lumina, https://ziarullumina.ro/intoarceti-va-la-lucrurile-simple-1-142752.html