sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Sărbătoarea Întâlnirii de Decembrie

           Într-o atmosferă plăcută și încărcată de emoții elevii de la cercurile Cenaclu literar / Teatru alături de cei de la Redacție presă, radio,TV / Foto , ghidați de doamnele profesoare Alina Șandru și Mihaela Buculei am marcat evenimentele lunii decembrie printr-o întâlnire benefică, relaxantă, ludică.

Prima parte a fost dedicată zilei  de 1 Decembrie și pornind de la semnificația acesteia: ,,un simbol al unității românilorʺ am adus în centrul atenției numele unora dintre românii care au contribuit la dezvoltarea științei, tehnologiei, artelor. Am povestit despre Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu și rolul lor în istorie, despre matematică și Grigore Moisil, despre aviație și Aurel Vlaicu. Din domeniul artei am menționat numele lui Brâncuși, Nicolae Grigorescu,  Enescu și Ciprian Porumbesacu, din medicină am aflat mai multe despre Victor Babeș si Ion Cantacuzino. Unii dintre noi am recitat din Mihai Eminescu, Tudor Arghezi,  sau am citat din Ion Creangă. Nu am putut să nu fim mândri când am povestit despre Nadia Comăneci sau Gică Hagi.

Fiind luna darurilor am ales să trimitem tuturor un gând bun, o mulțumire, o rugăciune.

În partea a doua a Sărbătorii Întâlnirii de Decembrie am ales activități care să ne inspire pentru a petrece momente frumoase și pentru a rămâne cu amintiri magice, amintiri cu sclipici.

Pornind de la ideea unui calendar de Advent am trăit experiențe pline de surprize, distractive. Adventul reprezintă o tradiție creștină al cărei nume provine din latină și înseamnă a veni; este despre a ne pregăti pentru ziua de Crăciun, de a intra într-o stare de sărbătoare și de a ne conecta unii cu alții făcând lucruri frumoase împreună.

Calendarul de Advent inițiat și realizat de noi s-a dovedit a fi provocator prin activitățile pe care fiecare dintre noi le-a propus. Spre exemplu, pentru una dintre zile, sarcina a fost să scriem cât mai multe cuvinte legate de Crăciun, o alta -  să citim și să aflăm  cum este  sărbătorit   în alte părți ale lumii. Cea mai atractivă ni s-a părut tuturor aceea de a participa împreună cu familia la o ședință foto pe această temă. Am reușit împreună să completăm cele 24 de bilețele și  le- am ales și câte un simbol.

 Ne-am încărcat cu spiritul Crăciunului printr-o stare de bine, prin joc, prin zâmbet, ne-am alimentat emoția așteptării și ne-am pregătit pentru Nașterea pruncului Iisus, miracol pe care îl trăim cu bucurie în fiecare zi din Decembrie.

Sărbătoarea  Întâlnirii de Decembrie a fost una pe care am făcut-o unii cu alții și unii pentru alții! Toți am dăruit și am primit zâmbete și dragoste.

 








Au consemnat: un grup de elevi și două doamne profesoare empatici, bucuroși de Decembrie!

Organizatori, prof. Alina Șandru, prof. Mihaela Buculei