luni, 31 martie 2025

Scena copilăriei, spectacol dedicat aniversării a 𝟕𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐭𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 si 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚

Săptămâna 24-29 martie 2025, a fost dedicată împlinirii a 70 de ani de activitate la Palatul Copiilor Suceava. Luni, 24 martie, activitatea coordonată de prof. Cristina Hreamătă Macoveiciuc „Ziua porţilor deschise” în cadrul căreia copiii de la Şcoala din Măriţei au vizitat Palatul și „Comoara înţelepciunii – despre valori”. 

Marți, 25 martie au avut loc activități outdoor, în curtea interioară a palatului și în spațiul din fața instituției, sub titlul „Cu soarele pe umăr”, coordonate de prof. Petronela Rusu și de prof. Nicoleta Nuțu. O activitate deosebită s-a dovedit cea cuprinsă în proiectul „Dialogul Artelor” desfăşurată joi, 27 martie, la Şcoala din Mitocul Dragomirnei, coordonator proiect Petronela Rusu. 
Începând de luni, 25 martie şi până pe 28 martie, în fiecare dimineaţă în studioul Intermedia TV au fost prezenţi profesori, inspectori şcolari şi actuali sau foşti cursanţi ai activităţilor desfăşurate la Palatul Copiilor. Aceştia au adus în atenţie modul în care copiilor le sunt descoperite anumite abilităţile şi felul în care participarea la activităţile de la palat, le-a influenţat viitorul. Totodată au fost transmise mesaje ale actualului director şi foştilor directori ai instituţiei de învăţământ nonformal prin diferite canale media. 
Vineri, 28 martie, a avut loc etapa judeţeană a concursului interjudeţean de informatică „Start IT” (ediţie aniversară), coordonator proiect, prof. dr. Ştefania Şoiman.

Totul a culminat cu spectacolul aniversar pregătit cu dedicare şi răspundere de copiii şi elevii care activează în special la cercurile artistice sub îndrumarea coordonatorilor. Muzică şi dans, poezie, prezentare de modă, emoţie şi mesaje de mulţumire din partea foştilor participanţi la diferite activităţi. Impresionantă – şi ca o surpriză în cadrul spectacolului – a fost scrisoarea Andreei Balan (fostă membră a cercului Cenaclu literar, coordonat de prof. Alina Şandru):

”Dragă Palat al Copiilor,

Tu, tărâm al visurilor și al poveștilor nesfârșite, unde râsul se împletește cu sunetul pașilor grăbiți spre noi aventuri, primește această scrisoare ca pe o îmbrățișare! Ești mai mult decât ziduri și săli largi – ești un colț de lume unde imaginația prinde aripi, unde culorile dansează pe hârtie și unde glasurile mici devin mari prin cântec, teatru și descoperire. Aici, sub acoperișul tău fermecat, poveștile se nasc la fiecare colț, mâinile migălesc visuri din hârtie și pânză, iar pașii dansează pe ritmuri de basm. Ești un loc unde copilăria își păstrează vraja, unde talentul prinde rădăcini și unde magia se învață ca o lecție de zi cu zi.

De la prima mea vizită la Palat, am fost impresionată de atmosfera primitoare și de diversitatea activităților propuse. Am identificat nu doar oportunități de dezvoltare și învățare, ci și o echipă de dascăli dedicați care ne ghidează cu pasiune și răbdare. Mi-am descoperit noi talente, mi-am îmbunătățit aptitudinile, am legat prietenii frumoase cu alți tineri entuziasmați. Fie că am explorat domenii artistice, științifice sau sportive, fiecare activitate m-a ajutat să cresc și să privesc lumea cu mai multă încredere.
Rămâi mereu același, dragă Palat al Copiilor – un loc în care visurile prind contur, unde pașii mici devin tot mai siguri, iar inimile învață să bată în ritmul pasiunii și al curajului. De aici plecăm mai încrezători, mai îndrăzneți, purtând în suflet culorile, sunetele și poveștile ce ne-au crescut. Oricât de departe ne vor duce drumurile, știm că undeva, între zidurile tale pline de magie, va exista o parte din noi. Iar când vom reveni, fie și numai în gând, te vom găsi la fel de cald, de primitor, de plin de speranțe gata să prindă aripi.

                                                   Cu recunoștință și dor, Cei care au crescut sub acoperișul tău fermecat!”




























Coordonator proiect,

director prof. Aneculăesei Daniel