miercuri, 7 martie 2018

World Wildlife Day, 3 martie 2018

La data de 3 martie 1973,la Washington, a fost adoptată Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de floră și faună pe cale de dispariție. Astfel, la 20 decembrie 2013,  în cadrul celei de-a 68-a sesiuni, Adunarea Generală a ONU a proclamat ziua de 3 martie, drept Ziua mondială a Vieţii Sălbatice (World Wildlife Day) potrivit www.un.org. Acest eveniment este sărbătorit în fiecare an în toată lumea și are ca scop atât protejarea plantelor şi animalelor aflate în pericol, cât şi monitorizarea activităţilor de comercializare a acestora.

Tema de anul acesta a fost protejarea felinelor mari (Big cats: predators under threat). Tigrul, leul, jaguarul, râsul sau leopardul, specii cu o importanță uriașă pentru ecosisteme, sunt grav amenințate de distrugerea habitatului, comerțul ilegal sau braconaj (www.wwf.ro). 

Ziua mondială a Vieţii Sălbatice a fost marcată la cercul de cultură și civilizație engleză (prof. coordonator Vieriu Carolina) prin activitatea cu tema Don't let them disappear! (Nu le lăsați să dispară!), menită să informeze și să crească gradul de conștientizare a importanței protejării animalelor sălbatice. Elevii participanți au vizionat filme educative despre cauzele dispariției animalelor sălbatice, au realizat postere cu mesaje în limba engleză, au aflat cum pot proteja speciile aflate în pericol, au jucat jocuri, au confecționat și au purtat măști de tigru pentru a-și arata sprijinul în această campanie mondială. Activitatea a fost înregistrată pe site-ul oficial World Wildlife Day (http://www.wildlifeday.org/).
Coordonator Cerc Cultura si Civilizatie Engleza, prof. Vieriu Carolina