Povești de Brumărel, a fost numele pe care l-am atribuit întâlnirii speciale cu maestrul Mihai Pînzaru PIM.
Noi, elevii de la cercurile Cenaclu literar/ Teatru, profesor coordonator Alina Șandru și cei de la Redacție Presă/ Radio TV, profesor coordonator Mihaela Buculei, am avut bucuria și onoarea de a derula o oră ,, de toamnă” într-o manieră aleasă. Astfel, fiecare dintre noi și-a adăugat prenumelui câte un simbol specific acestui anotimp: o frunză, o castană, un măr, ploaia, un strugure, o nucă, o pară, un dovlecel; doamnele profesoare și invitatul special și-au ales crizantema, gutuia și un peisaj autumnal„ Niciodată toamna nu fu mai frumoasă......”T. Arghezi
Maestrul ne-a încântat cu poveștile și experiențele sale. Cu talentul și sensibilitatea Domniei sale pentru natură și culoare, domnul Pînzaru ne-a îndemnat să observăm frumusețea și unicitatea „Albastrului de Voroneț” proiectat pe cerul de octombrie.
Am continuat sub semnul artei prin prezentarea și recitarea unor versuri din M.Eminescu, G. Coșbuc,V. Alecsandri, G. Topârceanu, G. Bacovia, O. Cazimir, A. Blandiana, N. Stănescu, N. Labiș.
„ Basmul Toamnei” de I. Teodoreanu a constituit punctul de plecare pentru desfășurarea unui joc inedit de cuvinte pornind de la termenul „frunza”, totul petrecându-se într-o atmosferă boemă. „Frunzele au căzut pe gânduri” sau „au căzut la învoială” cu pământul să îl încălzească și anul acesta. Maestrul a participat alături de noi și a completat cu o notă de umor cum unii:„taie frunza la câini”.
Parteneri în această activitate non-formală, toți ne-am declarat la final mai bogați mental, emoțional, socio-moral prin ceea ce, fiecare am dăruit și primit.
,, A venit, a venit toamna/ Acoperă-mi inima cu ceva/ Cu umbra unui copac....” (Emoție de toamnă – N. Stănescu)
Profesor Alina Șandru, profesor Mihaela Buculei - Palatul Copiilor Suceava