duminică, 9 decembrie 2018

Dialog cu Bucovina


Membrii cercului Redacţie presă, radio –TV au marcat Ziua Bucovinei şi implicit Ziua Naţională printr-o activitate ce a fost bine primită de către copii. Aceştia au avut de realizat un dialog cu “Bucovina”  în cadrul căruia ei înşişi au răspuns întrebărilor care-i frământă. Mulţi dintre elevi, au vrut să afle despre cât de cunoscută este Bucovina în lume şi cine se ocupă de promovarea ei, sau cît de ospitalieri sunt oamenii acestui ţinut. Copiii nu au ezitat să scoată în evidenţă faptul că foarte mulţi tineri suceveni au părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi că dorul de ţară le ocupă o parte din timp…
Totodată, elevii au avut de realizat mesaje pentru Bucovina şi bucovineni astfel încât Ziua Bucovinei să fie sărbătorită la adevărata sa valoare istorică. Unii au făcut uz de cunoştinţele de istorie şi au readus în atenţie momentul 28 noiembrie 1918 când Iancu Flondor, fondatorul unirii Bucovinei cu Ţara, în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi a citit Proclamaţia de Unire.
Premergător marii sărbători, elevii au poposit la bustul lui Iancu Flondor, amplasat în apropierea Palatului Administrativ din Suceava.
Câţiva dintre elevi au înfruntat frigul şi au fost prezenţi şi pe data de 1 Decembrie la reinaugurarea statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare. A fost o activitate interdisciplinară, care le-a oferit participanţilor posibilitatea de a  trăi la o sută de ani de la Marea Unire sentimentul de patriotism. 
                                                                           Prof. coordonator, Mihaela Buculei