marți, 15 octombrie 2019

Arome de Toamnă

Motto: "Toamnă, dulce toamnă, cu frunzele toate flori"G.Topârceanu

 


Mijloc de octombrie, zi de toamnă ce pulsează  de simfonia culorilor și a aromelor  autumnale.
Azi, ne-am bucurat împreună într-o întâlnire specială acompaniată de note bizare, întrebări și răspunsuri, poezii, fructe, bostănei, frunze și flori adunate toate în buchetul bucuriei absolute.
Am învățat despre noi și legătura cu natura prin creațiile prezentate, ne-am inspirat, am vibrat; am reușit să trecem dincolo de cuvinte și am ajuns la sensuri, ne-am ascultat vocile unii celorlalți. Am fost fericiți, am fost creativi , am fost noi...încărcați și, de ce nu?, îmbătați de Aromele Toamnei!
„Pictorița Frunzelor” ne-a prins în jocul ei cu parfumuri arămii, de târziu, de alte vremuri, de dor, cu gust dulceag de must aristocratic. Soarele galben și cald a lui Brumărel ne-a zâmbit șugubăț și ne-a ascultat cu nesaț dialogurile vesele pe care le-am purtat cu frunzele delicate, cochete, catifelate. Alături ne-au fost florile-regine: crizantemele luminoase, poate un pic capricioase, asemenea unor artiste pline de curaj.
Am depănat apoi  „povești de toamnă la fereștri”. Mai mult de atât, am avut îndrăzneala de a deschide cufărul prețios în care am dat peste : castane lucioase, ghinde ghidușe, nuci dulcege, alune crocante, mere și pere ârguite, prune indigo, gutui poleite și struguri fantastici. Ce mai comoară!
Ne-am dorit și am și reușit să facem din ziua de azi o petrecere senzațională, în care emoțiile,foșnetele și culorile înnebunitoare ale toamnei să ne încarce cu lumină, magie, bun și frumos. Am fost efervescenți!
„Niciodată toamna nu fu mai frumoasă / Sufletului meu”... ( T.Arghezi) sufletului nostru.

 Palatul Copiilor Cercul Cenaclu literar/Teatru, prof. coord. Alina Șandru
Foto Cineclub/Redacție, presă, Radio-TV, prof. coord. Mihaela Buculei