miercuri, 1 aprilie 2020

Primavară... altfelÎn cadrul săptămânii "Școala Altfel”, miercuri, 1 aprilie 2020, provocarea este venită din partea doamnei Alina Șandru, profesor coordonator a Cercului Cenaclu Literar și Teatru de la Palatul Copiilor Suceava:
”Dragii mei veseli și energici,
Cu inima încrezătoare, în ziua dintâi a lui Prier (aprilie vine de la cuvântul latinesc aperio, ire = a deschide, deoarece în această lună se deschid mugurii plantelor), vă provoc să ne împărtășiți impresii, trăiri, sentimente, emoții despre și dintr-o Primăvară... altfel!”

Primul elev care a raspuns provocării: Ioan Balan
"Acasă
Primăvara aceasta e cu adevărat altfel! Dacă mă gândesc bine, nici iarna nu a fost una obișnuită. Dar acum e cu totul altceva. Trăiesc alături de familia mea o experiență nouă: carantina. Mai precis stăm acasă. Nu e ușor, dar împreună am descoperit bucuria unor jocuri: Remi, Monopoly, Nu te supăra, frate! Mai pierd, mai câștig, dar zâmbesc. Alteori citesc din cartea mea preferată, trăiesc aventuri și zâmbesc.
Și în primăvara asta mă bucur de florile din grădina noastră. Au apărut lalele, narcisele, pe ici colo mai sunt niște ghiocei. Le privesc cu mult drag și iar zâmbesc.
Doamne ajută să trecem peste toate!
Un zâmbet, "
Sara și Vera Iurcov au răspuns cu o frumoasa poezie:

Balan Andreea a răspuns provocării doamnei prof. Alina Șandru cu următoarele ganduri:
”Vă spun sincer că nici în vacanța de vară nu mi-a fost atât de dor de școală. De ce? Să vă explic. În vacanța mare am avut foarte multe ieșiri, plimbări, petreceri în pijamale. Mi-am ocupat timpul cu o mulțime de activități și nici n-am avut cand să simt plictiseala. Însă... în perioada asta, simt că plictiseala pune stăpânire pe mine. Am mult timp liber, poate prea mult. Într-adevăr, încerc să-mi iau gândul de la tot ce se întâmplă, citind, scriind, făcând curățenie, pregătindu-mă pentru capacitate și chiar gătind. Nu vreau să mă laud dar fac niște prăjituri extraordinare. Mi-am spus ca 2020 va fi anul meu. Voi încheia clasa a 8a cum nu se poate mai bine. Voi învăța și voi lua note maxime la examen. Voi intra la liceul dorit și voi fi mai mult decât mândră de tot ce am reușit. Dar iată că Universul n-a ținut cu mine. Sunt blocată în casă... iar in momentul de față am rămas la stadiul "mă pregătesc". Emoțiile sunt tot mai mari pentru că nici măcar nu știu când mă întorc la școală. Tot ce-mi rămâne de făcut e să aștept. Nu-i așa?
Sincer, mi-e foarte dor și de colegii mei, și de cei de la școală, dar și de cei de la Palatul Copiilor. Chiar le simt lipsa. Mi-e dor de momentele în care râdeam cu lacrimi, când povesteam tot felul de întâmplări, amintiri, când făceam prostioare pe care le ascundeam de profesori sau când plănuiam tot felul de ieșiri și mini petreceri.
            Am fost mereu deschisă provocărilor și lucrurilor noi. Sunt deschisă chiar și carantinei. Experimentez un nou stil de viață. În acest timp am învățat să nu-mi pierd speranța si optimismul. Totul va fi bine! Știu asta."

Mulțumim Andreea pentru că ai acceptat și contribuit la provocarea noastră! Și noi sperăm că lucrurile vor reveni la normal cât de curând, iar 2020 își va reveni și va fi exact cum ti-ai dorit!