marți, 10 octombrie 2023

Premiul ”Theotokos” obtinut de o eleva de la Palatul Copiilor Suceava

 O elevă de la Palatul Copiilor Suceava, Andreea Teodora Balan, a obținut recent Premiul „Theotokos” la Concursul național de recitare „Glas de copil – Maica Domnului, Darul lui Dumnezeu pentru oameni”, ediția a III-a, organizat de  Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Media și Comunicare și respectiv Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava. La acest concurs, conform organizatorilor, s-au acordat 6 categorii de premii și distincții, respectiv: Premiul „Theotokos”, Premiile I, II și III, Mențiuni și Premiul special pentru originalitate.

Competiția, la care au trimis materiale video 138 de copii și tineri din județele Botoșani, Iași, Neamț, Sălaj, Vaslui, Vrancea și Suceava, județul organizator, s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă: preșcolar, primar și gimnazial-liceal.

Andreea Balan frecventează de mai mulți ani Cercul „Cenaclu literar”, coordonat de prof. Alina Șandru, la Palatul Copiilor Suceava. „De fiecare dată când primesc un premiu, trăiesc un moment în care toate eforturile depuse sunt răsplătite și în care văd că munca mea are valoare”, ne-a spus Andreea.

Obținerea unui premiu, spune și prof. Alina Șandru, este un moment extraordinar în viața unei persoane. „Această experiență aduce cu sine o explozie de bucurie, mândrie și recunoaștere, care poate avea un impact profund asupra stării de bine și asupra încrederii în sine. Premiile pot deschide uși noi, pot atrage atenția asupra talentului și pot oferi oportunități și provocări interesante. O felicit din toată inima pe Andreea și o încurajez să-și urmeze pasiunea pentru literatură”, a completat prof. Alina Șandru.