vineri, 22 mai 2020

Ce face grupa mea?


În timp ce școala este închisă, profesorilor le lipsesc cu adevărat elevii și sunt sigur că și unora dintre aceștia le lipsesc școala și profesorii lor. Unei profesoare, i-au lipsit elevii ei atât de mult, încât a tricotat păpuși cu chipurile tuturor ca să îi aibă cu ea în această perioadă. Ce drăguț!!

O profesoară a tricotat 23 de păpuși ce îi reprezintă pe elevii ei.
(Text preluat de pe pagina „Stuff Dutch People Like - Lucruri care le plac olandezilor”)
Profesoarei, Ingeborg Meinster-Van der Duin, de la școala Dr. H.Bavinck din Haarlem, i-au lipsit elevii atât de mult, încât a decis să tricoteze marionete reprezentându-i pe toți 23 mergând cu asemănarea până la coafuri și pistrui!

Miss Ingeborg este profesoară la școala Bavinck din Haarlem. Școala a trebuit să se închidă datorită COVID-19 asemeni tuturor școlilor din întreaga lume.
Ea ne-a împărtășit ce a simțit: Totul mergea bine până când școala s-a închis. Asta m-a afectat mult. Copiii nu mai erau la școală. Și mi-e foarte dor de ei.
Au început să-i lipsească copii foarte mult. Într-o zi pe Pinterest, a văzut o păpușă tricotată. Fără niciun fel de lecții, a decis că va împleti fiecăruia dintre elevii săi câte o păpușă. Și chiar asta a făcut! A mers la serviciu și a făcut 23 de păpuși, câte una pentru fiecare dintre elevii ei.
I-au trebuit cam 3-4 ore pentru a finaliza fiecare păpușă. Fetele care purtau cardigane la școală, aveau la fel pe păpușă. Băieții care purtau pulovere, aveau pulovere.
S-a asigurat că fiecare elev care purta ochelari sau avea pistrui să fie la fel și în cazul păpușilor. Domnișoara profesoară nu a uitat niciun detaliu când a fost vorba de elevii și păpușile care îi reprezentau.
Când a terminat, le-a arătat elevilor și părinților o poză cu păpușile realizate. Fără a le pune nume, elevii și-au putut recunoaște cu ușurință propria păpușă. Nu le-a trebuit mult timp să-și identifice fiecare păpușa corespunzătoare din imagine.
Apoi, studenții au întrebat: Unde este domnișoara Ingeborg?
Așa că, domnișoara Ingeborg a petrecut câteva ore bune și s-a creat și pe ea pentru clasa ei de păpuși.
Domnișoarei Ingeborg și elevilor ei le-au plăcut atât de mult păpușile, încât ea va continua să le facă în fiecare an pentru elevii săi.
În curând, domnișoara Ingeborg își va putea vedea din nou elevii. Ei vor putea merge să-și ia lucrurile de la școală. Se vor revedea cu domnișoara Ingeborg care le va aduce păpușile. Copiii sunt atât de încântați să vadă păpușile în realitate.
Știam cu toții că profesorii sunt atât de uimitori cu eforturile lor zilnice, în special în aceste vremuri. Totuși această profesoară a tricotat 23 de păpuși ale fiecăruia dintre elevii ei pentru a le aduce un zâmbet pe chipuri. Este pur și simplu incredibil!

Cu dor de elevii din grupele cercului Cenaclu literar,
prof. Șandru Alina a tradus acest articol