marți, 30 aprilie 2024

Premiul II la Concursul Internațional de Creaţie Originală „Basmele Reginei Maria” ediția a XVII-a obtinut de o elevă de la palatul copiilor

Palatul Copiilor din Suceava, a fost reprezentat la ediția a XVII-a a Concursului Internaţional de Creaţie Originală „Basmele Reginei Maria” de elevii Sara Iurcov și Chifan Andrei. Concursul aflat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României este conceput dintr-o perspectivă crosscurriculară și interculturală și vizează domeniile: cultură, arte și științe, literatura ficțională și nonficțională. Competiția organizată de Palatul Copiilor Craiova este cuprinsă în Anexa 1 - Calendarului proiectelor de educative extrașcolare naționale și internaționale 2024, finanțate de Ministerul Educației, poziția 68.

Sara Iurcov, elevă în clasa a VII-a, a obținut premiul II la secțiunea Pagină de jurnal iar elevul Chifan Andrei, clasa a VI-a, a obținut mențiune la secțiunea Basm. Elevii frecventează cercul Cenaclu literar/Teatru a Palatului Copiilor Suceava, coordonat de prof. Alina Șandru.